Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

The Walking Dead Midseason Finale - Too Far Gone [Spoilers]

The Walking Dead S04E08: "Too Far Gone"
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν δεν έχετε δει ακόμα το όγδοο επεισόδιο της τέταρτη σεζόν του The Walking Dead μην συνεχίσετε την ανάγνωση.Θα ακολουθήσει σχολιασμός όλου του επεισοδίου και πολλές σκηνές θα αποκαλυφθούν. Οπότε βάλτε την δημοσίευση σαν σελιδοδείκτη στον browser σας και επιστρέψτε αφού το δείτε για να συζητήσουμε όλα αυτά που μας έκαναν εντύπωση.



Wow! Τι να πρωτοπεί κανείς για το τελευταίο επεισόδιο για το 2013 της σειράς που συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ; O τίτλος του 04x08 είναι Too Far Gone" αλλά κανονικά θα έπρεπε να λεγόταν "Το επεισόδιο που μας χρωστούσαν εδώ και καιρό". 

Αν το παρατηρήσει κανείς όλα τα επεισόδια έχουν την ίδια δομή. Ξεκινάει με κάτι καλό από το προηγούμενο, μετά για αρκετή ώρα δεν συμβαίνει τίποτα, κάτι πάει να γίνει, εμφανίζονται τα ζόμπι μετά για άλλα 15 λεπτά  έχει πολύ μπλα μπλα και λες γιατί βλέπω ακόμα αυτήν την σειρά και τέλος τα τελευταία 2 λεπτά γίνετε χαμός και περιμένεις μια βδομάδα μέχρι το επόμενο.Η παρακάτω εικόνα είναι από το 9gag και εξηγεί αυτήν την παρατήρηση.  


H διαφορά σε αυτό το επεισόδιο είναι ότι ισχύει ι κόκκινη γραμμή και μετά ακολουθεί μόνο η γαλάζια με κάποια μικρά γρι κομμάτια στην μέση.Χαμός δηλαδή. Επειδή όμως κουραστήκατε με τις εισαγωγές και τις πολύχρωμες θεωρίες ας μπούμε επιτέλους στο κυρίως θέμα.

Στα δύο τελευταία επεισόδια η ιστορία είχε επικεντρωθεί στον Κυβερνήτη (αν και ο ίδιος όπως είπε στον Χέρσελ δεν θέλει να το αποκαλούν πλέον έτσι). Από την στιγμή που το 04x07 μας άφησε με τελευταία εικόνα τον Κυβερνήτη να εντοπίζει τον Χέρσελ και την Μισόν ξέραμε πως θα είχαμε παρόμοιες καταστάσεις με το φινάλε του 3ου κύκλου.

Ο Κυβερνήτης λοιπόν τους παίρνει σαν ομήρους και στοχεύει να διαπραγματευτεί με τον Ρικ ώστε  να τους ανταλλάξει με τις εγκαταστάσεις της φυλακής.Έτσι πάει εκδρομή με την ομάδα του και ένα τανκς για να δείξει πόση την έχει..την στρατιωτική δύναμη έξω από τις φυλακές της Georgia. Όλα δείχνουν να έχει σοβαρευτεί και να θέλει το καλό τον δικών του, πόσο μάλλον τώρα που έχει βρει  την Λίλη που έχει μία κόρη που του θυμίζει την δικιά του ,αλλά ξεχνάμε ότι είναι ψυχάκιας!


Οπότε με το που ξεκινάν οι διαπραγματεύσεις ο Ρικ αρνείται να υποβιβάσει το μέλλον των συντρόφων του, προτείνει την λύση της συμβίωσης αλλά ο Κυβερνήτης έκανε αυτό που δεν θέλαμε να κάνει και αποκεφαλίζει τον Χέρσελ με το κατάνα. Πρώτο μεγάλο σοκ!

Στο μεταξύ ο Daryl με τους υπόλοιπους είχαν ετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο.Έτσι με το που συμβαίνει αυτό ο Ρικ τραβάει πιστόλι και πυροβολεί  τον Κυβερνήτη στο χέρι ενώ στην προσπάθεια του να ξεφύγει τραυματίζεται ελαφρά από σφαίρα.Μιλάμε για τρελά σκηνικά.Τότε ξεκινάει η πραγματική μάχη με τους κάλυκες να πέφτουν βροχή ενώ το τανκς να μην σταματάει να ανατινάζει τοίχους. 

Παράλληλα πίσω στην κατασκήνωση έχει μείνει η Λίλη με την κόρη της η οποία την ώρα που παίζει στην λάσπη της επιτεθείτε δαγκωνιάρης και πεθαίνει. Συντετριμμένη πηγαίνει να βρει τον την υπόλοιπη ομάδα με το παιδί στα χέρια και με το που τους αντικρίζει ο Κυβερνήτης πυροβολεί χωρίς δεύτερη σκέψη την Μέγκαν στο κεφάλι. 2ο σοκ!



Οι κάτοικοι της φυλακής έχουν σχέδιο διαφυγής με ένα λεωφορείο.Τα κοριτσάκια κατευθύνονται με την Τζούντιθ στο σημείο συνάντησες αλλά αποφασίζουν να πολεμήσουν(!) και παρατάνε το μωρό. H Μάγκι πάει να πάρει τον Γκλεν από την πτέρυγα των αρρώστων και όταν επιστρέφει στο λεωφορείο όπου δεν βρίσκει την Μπεθ η οποία ψάχνει για το μωρό.Έτσι λέει στον Γκλεν να μείνει εκεί όσο θα την ψάχνει και συναντάει την Σάσα και τον Μπόμπ που τον έχει διαπεράσει μία σφαίρα 

Μέσα σε όλο τον πανικό που συμβαίνει ο Ρικ επιτίθεται στον Κυβερνήτη.Επιτέλους αυτήν την σκηνή περιμέναμε να δούμε! Μία μονομαχία των 2 μεγάλων αντρών σώμα με σώμα. Ο δικός μας Ρικ δυστυχώς είναι πιο αδύναμος και ο Κυβερνήτης προσπαθεί να τον πνίξει.Είναι κοντά στο να το κάνει μέχρι που το κατάνα της Μισόν τον τραυματίζει θανάσιμα. Και εκεί που περιμένουμε την εκδίκηση της Μισόν, έστω να του βγάλει και το άλλο το μάτι,τον παρατάει και φεύγει με τον Ρικ.


Το λεωφορείο την έχει κάνει και τους έχει εγκαταλήψει και οι βασικοί πρωταγωνιστές μας έχουν μείνει μέχρι για να υπερασπιστούν την φυλακή.Μεγάλη είναι και η συμβολή του Daryl που είναι φονική μηχανή.Ο τύπος εξουδετερώνει το τανκς και δεν αφήνει κανέναν ζωντανό. Από τους αγαπημένους χαρακτήρες μου.

Ο Tyreese είναι σε δύσκολη θέση. Όλα δείχνουν πως θα πεθάνει μέχρι που εμφανίζονται τα κοριτσάκια και δίνουν headshot στην έκπληκτη Alisha.3ο σοκ!

Τέλος η Λίλη βρίσκει τον Κυβερνήτη μέσα στα αίματα και κάνει κάτι απρόβλεπτο για εκείνη. Τον πυροβολεί στο κεφάλι με πολύ μεγάλη άνεση. 4ο σοκ!

 Οι υπερασπιστές της φυλακής είναι οι μεγάλοι νικητές και ο Ρικ βρίσκει τον γιο του Καρλ. Αμέσως αγκαλιάζονται και ψάχνουν για το τρίτο μέρος της οικογένειας τους την Τζουντιθ. Εντοπίζουν το αισθηματάκι της αλλά το μωρό λείπει και είναι γεμάτο αίματα .5ο και τελευταίο σοκ! Οι φυλακή είναι πλέων κατεστραμμένη και γεμάτο ζόμπι.Πατέρας και γιος φεύγουν χωρίς να κοιτάξουν πίσω και κάπου εκεί τελειώνει το επεισόδιο. 


Μιλάμε για το καλύτερο επεισόδιο της σειράς. Χαμός, εντάσεις και συγκινήσεις. Είχα να νιώσω έτσι από εποχές Breaking Bad.

Αν και βασικός εχθρός της όλης σειράς είναι και καλά η περπατητές, επειδή παρουσιάζονται γελοία ποτέ δεν τους δώσαμε σημασία. Αντίθετα ο Κυβερνήτης αν και άνθρωπος ήταν ένας αρκετά σκληρός αντίπαλος και μάλιστα αδίστακτος που προκάλεσε περισσότερες απώλειάς από οποιοδήποτε ζόμπι.Τώρα που έφυγε έχω περιέργεια να δω που θα επικεντρωθεί η σειρά.

Φυσικά όπως πάντα μας άφησε με πολύ αγωνία και δεν μπορούμε να περιμένουμε το επόμενο. Τα ερωτήματα που έχουμε είναι τα εξής:

  • Τι απέγινε η Λίλη;
  • Η Τζούντιθ είναι σώα με την Μπεθ ή σκοτώθηκαν;
  • Πως θα εντοπίσουν την υπόλοιπη ομάδα με το λεωφορείο και που θα είναι το επόμενο καταφύγιο τους;

Ραντεβού πάλι στις 9 Φεβρουαρίου για το 9ο επεισόδιο από τα 16.

Εσάς πως σας φάνηκε; Ποιες οι εντυπώσεις σας και τι περιμένετε από την υπόλοιπη σεζόν; 



Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου