Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Sherlock (BBC - 2010-present)

This is elementary my dear Watson…
Η νέα βρετανική σειρά που αναγεννά τον μύθο του γνωστού ντετέκτιβ έχει καταπλήξει χιλιάδες παγκοσμίως και όπως είναι λογικό ως μεγάλος Fan του sir Arthur Connan Doyle το ίδιο έκανε και σε εμένα.

Η σχέση μου με τον εν λόγω ήρωα ξεκινά από το γνωστό βιβλίο ο σκύλος των Μπασκερβιλ. Τότε λοιπόν στα 13 χρόνια μου ανακάλυψα μια προσωπικότητα πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες που είχα διαβάσει αλλά και δει στην μεγάλη και στην μικρή οθόνη. Το ένα έφερε το άλλο και μαζί με κάτι DVD από εφημερίδα ξεκίνησα φανατικά να βλέπω την σειρά The adventures of Sherlock Holmes (1984-1985) η όποια και με μάγεψε και μου δημιούργησε μια σχέση εξάρτησης με την συγκεκριμένη θεματολογία. Έχοντας λοιπόν το συγκεκριμένο Background ήμουν λίγο διστακτικός με το αν πρέπει να μπω στον κόπο να ξεκινήσω να βλέπω αυτήν την προσπάθεια του BBC.

Jeremy Brett με μαύρο καπέλο  (Holmes) και David Burke (Dr Watson)
The adventure of Sherlock Holmes

Παρά όμως την προ- ιστορία μου με τον Sherlock το βρετανικό κανάλι κατάφερε και με άφησε άφωνο. Ο Benedict Clumberbatch (Sherlock Holmes) έχει καταφέρει με την υποκριτική του να παρουσιάσει έναν καθηλωτικό ρολό που αν και παρουσιάζει ομοιότητες με την ηθοποιία του Robert Downey Jr είναι διαφορετικός . Ο εκκεντρικός χαρακτήρας του Holmes ταιριάζει πάρα πολύ στην εμφάνιση του Benedict. Ψηλός και αδύνατος αλλά με βλέμμα που τρυπά τα πάντα , ο τελευταίος καταφέρνει και κάνει την ερμηνεία του να μοιάζει με αυτήν του Jeremy Brett . Ταυτόχρονα ο Marty Freeman παρουσιάζει έναν νέο Watson που μόλις έχει γυρίσει από τον πόλεμο , είναι συναισθηματικά φορτισμένος , απογοητεύεται εύκολα και δεν έχει καθόλου υπομονή για τις ιδιοτροπίες και τις παραξενιές του συγκατοίκου του. Λιγότερο δυναμικός από τον Jude Law (Dr Watson στην ταινία του Guy Ritchie) αλλά το ίδιο ικανός σαν ηθοποιός καταφέρνει να σταθεί στο ύψος που απαιτεί ο ρόλος δίνοντας βέβαια την δικιά του πινελιά.

 Benedict Cumberbatch  αριστερά (Holmes) και Μartin Freeman (Watson)
Εκτός από τούς συμπρωταγωνιστές άξιος αναφοράς αποτελεί και ο Steven Moffat που είναι ένα από τα πιο έξυπνα μυαλά του χώρου. Ο σεναριογράφος του Doctor who είναι και ένας από τους δημιουργούς της σειράς. Το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά ικανοποιημένο μπορεί να με αφήσει καθώς ο ίδιος αποτελεί από τους δημιουργούς που έχουν τις πιο ευφάνταστες ιδέες . Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να δώσει πολύ ωραίες και μη προβλέψιμες υποθέσεις στον Βρετανό ήρωα ο οποίος προσπαθεί να γίνει γνωστός στο σύγχρονο Λονδίνο αποφεύγοντας την κριτική του κόσμου και τoν ανίκανο ως αστυνομικό Lestrade.


Η σειρά μέχρι τώρα έχει καταφέρει και έχει αφήσει θετικές σκέψεις στο μυαλό μου και ανυπομονώ να ξεκινήσει η 3η σεζόν . Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον του αρέσει η αστυνομική θεματολογία και έχει βαρεθεί την μονοτονία των σειρών τύπου CSI

«CaptainMyron»



Το παρόν άρθρο αποτελεί προσωπική άποψη και όχι ανάλυση της σειράς . Όποιος θεωρεί ότι δεν έχουν σxολιασθεί όλα τα στοιχεία του έργου καλά κάνει και το πιστεύει γιατί πολύ απλά δεν ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ. 


Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου