Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Banshee (2013 - present)


Banshee: H τελευταία σειρά του Cinemax ή διαφορετικά ο λόγος που ξενύχτησα (περίπου). Στα πρώτα πέντε λεπτά του πιλότου έχουμε και όλο το ζουμί της σειράς. Σκηνές άγριου σεξ, κυνηγητό, πιστολίδια,τύπος που δεν σηκώνει πολλά πολλά, μαφίες και Άμις. Τι άλλο να θέλει κανείς από μια σειρά δράσης που την παραγωγή έχουν αναλάβει τα άτομα πίσω από το True Blood και το House;

Η Υπόθεση: Ο ήρωας μας (ο οποίος δεν έχει όνομα) μόλις έχει βγει από την φυλακή και πηγαίνει σε μια φανταστική πόλη της Πενσιλβάνιας που λέγετε Banshee για να βρει την αγαπημένη και πρώην συνεργάτιδα του Carrie (Ivana Milicevic) η οποία είναι παντρεμένη. Την ίδια μέρα πέφτει νεκρός και ο νέος σερίφης της πόλης χωρίς όμως να έχει προλάβει να τον γνωρίσει κανείς. Έτσι ο πρωταγωνιστής βρίσκει την ευκαιρία παίρνει την ταυτότητα του και πλέον είναι ο νέος σερίφης του Banshee Lucas Hood (Antony Starr). Η τέλεια κάλυψη. Αλλά επειδή χρειαζόμαστε και κάποιον "κακό" να μας κάνει την ζωή δύσκολή εδώ έχουμε τον αρχιμαφιόζο της πόλης Κai Proctor (Ulrich Thomsen) που προσπαθεί να εξαγοράσει τον Hood για να κάνει τις δουλειές του ανενόχλητος. Φυσικά δεν λείπουν η ουκρανική μαφία και οι νεοναζί skinheads.


Όσο τραβηγμένο και αν ακούγετε ή ψεύτικο από το πρώτο μισάωρο σε διαψεύδει. Έτσι την έπαθα και εγώ με το να αγνοώ την σειρά εδώ και ένα χρόνο (11/01/13 πρεμιέρα). Κυριολεκτικά είδα 8 από τα 10 επεισόδια σερί μέσα σε ένα βράδυ.Τι κάνει όμως αυτή την σειρά τόσο ξεχωριστή;

Το Banshee είναι μία ένοχη απόλαυση με το ένα επεισόδιο καλύτερο από το άλλο. Έχει τρομερή αγωνία ενώ οι σκηνές βίας είναι απίστευτες και ατελείωτες. Κάπως σαν τον Spartaco χωρίς όμως την τόσο ψευτιά. Το κανάλι επειδή είναι καλωδιακό δεν φοβάται να δείξει την αλήθεια "γυμνή" και γενικά θα δούμε πολλές σκηνές που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον αμερικάνικο κινηματογράφο πόσο μάλλον στην αμερικάνικη tv.

Υπάρχει μία γενική υπερβολή από πλευράς σεναρίου αλλά αυτός είναι και ο λόγος που η σειρά γίνετε τόσο ξεκαρδιστική αλλά και ξεχωριστή. Κατά τ'άλλα οι λεπτομέρειες από σκηνοθετικής άποψης είναι πολύ καλοδουλεμένες και τα γρήγορα και κουνημένα πλάνα δίνουν μία εντύπωση έντασης.

 Όλοι οι χαρακτήρες είναι πολύ ιδιαίτεροι και σε ορισμένα σημεία αγγίζουν τα όρια του καλτ αλλά για αυτό αγαπάμε Banshee. Από τον σερίφη Χουντ που είναι ο τύπος δεν υπακούω σε νόμους, γαμάω και δέρνω μέχρι τον καταπληκτικό Τζομπ (Hoon Lee, με το που τον δείτε θα καταλάβετε τι εννοώ) .


Φυσικά δεν μπορεί να λείπει από μία τέτοια παραγωγάρα και το αντίστοιχο cast. Οι Antony Starr, μαζί με τους Ulrich Thomsen, Rus Blackwell, Ivana Milicevic, Ben Cross και Hoon Lee δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας καθώς όπως φαίνεται ο κάθε ρόλος τους ταιριάζει γάντι. Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφετε πάνω στον Χρήστο Βασιλόπουλο από την Λόλα. Καμία σχέση όμως εδώ. Ο Βασιλόπουλος έχει έναν μικρό ρόλο ως Ουκρανός μπράβος. Η προφορά του καθώς και το παρουσιαστικό του, γεμάτο μυς και τατουάζ καταφέρνουν να μας πείσουν με την μία.

Οι τίτλοι της αρχής έχουν πολύ ωραία μουσική επένδυση όπως και όλη η σειρά που κυμαίνεται σε blues ρυθμούς (Anders Osborne) ενώ με το που τελειώσει κάθε επεισόδιο έχει μία bonus σκηνή.

Η σειρά γενικά δεν φοβάται να παίξει με τα άκρα και τις αντιθέσεις. Το σενάριο είναι πολύ δυνατό και γεμάτο ανατροπές με την σκηνοθεσία να βρίσκετε σε υψηλά επίπεδα. Must see για όσους αγαπούν την δράση ή και το Justified, διαφορετικά θα περάσετε ευχάριστα.Αναμφίβολα μία από της καλύτερες νέες σειρές του 2013 μαζί με το Hannibal. Περιμένουμε με πολύ ανυπομονησία την δεύτερη season!


Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου