Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

The Walking Dead 4x09 - After [Spoilers]

The Walking Dead S04E09: "After"
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν δεν έχετε δει ακόμα το ένατο επεισόδιο της τέταρτη σεζόν του The Walking Dead μην συνεχίσετε την ανάγνωση.Θα ακολουθήσει σύντομος σχολιασμός του επεισοδίου και πολλές σκηνές θα αποκαλυφθούν. Οπότε βάλτε την δημοσίευση σαν σελιδοδείκτη στον browser σας και επιστρέψτε αφού το δείτε για να συζητήσουμε όλα αυτά που μας έκαναν εντύπωση.


Μετά το εκπληκτικό Midseason Finale το The Walking Dead επέστρεψε με ένατο καινούριο επεισόδιο έτοιμο να μας λύσει όλες τις απορίες. Ή μήπως όχι;

Χρειάστηκαν δύο μήνες και κάτι τρελής ανυπομονησίας  για να δούμε την εξέλιξη της αγαπημένης μας σειράς και το αποτέλεσμα ήταν κάπως απογοητευτικό ή καλύτερα ένα συνηθισμένο επεισόδιο W.D.  

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι παρέα είναι διασκορπισμένοι, πολλά μέλη της αγνοούνται με την Τζούντιθ να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Σε αυτό το επεισόδιο η ιστορία επικεντρώνεται μόνο στον Ρικ, τον Καρλ και τη Μισόν.

Τι είδαμε:


Μισόν: Πλέον μόνη της χρησιμοποιεί τις παλιές τεχνικές με δύο ζόμπι για να την προστατεύουν και περιπλανιέται μόνοι μέσα στα δάση όπως τον παλιό καλό καιρό. Με φλας μπακ όνειρα μαθαίνουμε περισσότερα για το παρελθόν της και για την οικογένεια της και βλέπουμε πως σαν χαρακτήρας έχει αρχίσει να γίνετε πιο "κοινωνική". Έχει συνηθίσει να αποτελεί μέρος μιας ομάδες κάτι που στο τέλος του επεισοδίου επιβεβαιώνεται.  


Ρικ & Καρλ: Τα πράγματα δεν παν και πολύ καλά μεταξύ τους. Το επεισόδιο δείχνει κυρίως την σχέση πατέρα γιου. Ο Ρικ τραυματισμένος μετά την μάχη της φυλακής είναι ένα ερείπιο. Έχει χάσει γυναίκα, τώρα και την κόρη του(;) και είναι συντετριμμένος. Με την βοήθεια του Καρλ θα κάνουν μερικές επιδρομές σε σπίτια για να μαζέψουν τρόφιμα ώσπου βρίσκουν ένα για να περάσουν το βράδυ.

Ο Καρλ από την άλλη θεωρεί πως ο πατέρας του φταίει για όλα όσα συνέβησαν. Το γεγονός ότι ο πατέρας του είναι τραυματισμένος τον κάνει να πιστεύει πως του είναι πλέον βάρος και πως μπορεί να επιβιώσει μόνος του.Πραγματικά τι έχουν πάθει οι παιδικοί χαρακτήρες στις σειρές και ειναι τόσο στριμμένοι; Πρώτα ο Τζόφρει (GoT) τώρα ο Καρλ...


Φινάλε: Ευτυχώς στα τελευταία λεπτά η κατάσταση διορθώνετε. Ο κάθε χαρακτήρας ύστερα από την κρίση που πέρασε σκέφτεται πλέον πιο θετικά και γενικά το κλείσιμο δίνει κάποιες ελπίδες.

Προβλέψεις για το μέλλον:

Όπως είδατε το επεισόδιο δεν αναφέρθηκε καθόλου στους υπόλοιπους.Τα ερωτήματα από το 04x08 παραμένουν αλλά σύμφωνα με το παρακάτω preview πολύ πιθανόν να αρχίσουν να λύνονται σιγά σιγά. Άλλωστε είναι γνωστή αυτή η μέθοδος τον συντελεστών της σειράς να επικεντρώνονται μερικά επεισόδια σε συγκεκριμένους χαρακτήρες. Υποθέτω την συνέχεια της ιστορίας του Ρικ-Καρλ-Μισόν να την δούμε αν όχι στο τέλος του επόμενου επεισοδίου στο 04x11 σίγουρα. Ελπίζουμε στη συνέχεια να αυξάνετε ο ρυθμός της έντασης με αποκορύφωμα ένα πολύ καλό φινάλε.


Εσάς πως σας φάνηκε; Ποιες οι εντυπώσεις σας και τι περιμένετε από την υπόλοιπη σεζόν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου