Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

The Conjuring (2013) - Review


The Conjuring ή αλλιώς "Το Κάλεσμα" είναι η νέα ταινία τρόμου του James Wan, σκηνοθέτη των επιτυχιών Saw και Incidious. Κυκλοφόρησε στην Αμερική στις 19 Ιουλίου και απέσπασε πολύ καλές κριτικές σημειόνοντας στο Rotten Tomatoes 86% και το IMDB 7.7. Όπως καταλαβαίνετε αποτελεί την φετινή έκπληξη του καλοκαιριού καθώς μπόρεσε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσα blockbusters που τα περισσότερα πάτωσαν!

To 1971 η επταμελής οικογένεια Perron μετακομίζει στο καινούριο της σπίτι.Δεν αργούν να καταλάβουν πως κάτι περίεργο συμβαίνει εκεί και έτσι ζητούν βοήθεια από το ζευγάρι ερευνητών μεταφυσικών φαινομένων, τους Warren.



Η ιστορία εμπνευσμένη από το προσωπικό αρχείο του Ed και της Lorraine Warren που έγιναν γνωστή από την υπόθεση "Amityville"

Ο James Wan έχει καταφέρει να κάνει μια πολύ δυνατή ταινία τρόμου χρησιμοποιώντας στοιχεία από προηγούμενες δουλειές του όπως το Incidious και το Dead Silence. Αυτό βέβαια ίσως αποτελεί και το μόνο αρνητικό της.


Δεν θα σας πω περισσότερα για την πλοκή διότι αυτό το μυστήριο που επικρατεί με έκανε να δημιουργήσω ένα σορό σενάρια στο μυαλό μου σχετικά με τα υπερφυσικά φαινόμενα. Σε κάποια στιγμή νόμιζα ότι έβλεπα ριμέικ από Dark Skies (2013).

Όσο αφορά το cast το ζευγάρι Warren υποδύεται ο Patrick Wilson και η Vera Farmiga. Ο Patrick Wilson πρωταγωνιστής των ταινιών Incidious μας εκπλήσσει για άλλη μια φορά καθώς όπως φαίνεται δείχνει να το έχει καλά με το είδος του horror .  Βέβαια την παράσταση κλέβει η πρωταγωνίστρια της σειράς Bates Motel Vera Farmiga.

Patrick Wilson και η Vera Farmiga
Με λίγα λόγια έχουμε μία πολύ καλή σκηνοθετημένη ταινία με γρήγορη πλοκή και σκηνές και που θα κάνουν όλους να πεταχτούν όρθιους! Must see για τους φαν του είδους.

Η ταινία θα έχει και συνέχεια με τους Patrick Wilson και Vera Farmiga να έχουν είδη υπογράψει.

Στις Ελληνικές αίθουσες από  26 Σεπτεμβρίου.


Προσωπική Αξιολόγηση: 3,5/5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου