Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Sleepy Hollow 1x01 - Pilot


Sleepy Hollow λέγεται η νέα σειρά φαντασίας του Fox, που έκανε πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου. Βασίζεται στο "The Legend of Sleepy Hollow" του Washington Irving και μεταφέρετε στη σύγχρονη εποχή. 


Ο Ichabod Crane (Tom Mison). "πεθαίνει" σε μάχη το 1781 και "ξυπνάει" το 2013. Το ίδιο και το Ακέφαλος Καβαλάρης του οπίου το κεφάλι είχε προλάβει να κόψει ο πρωταγωνιστής μας. Ο Καβαλάρης με την την επιστροφή του στην πόλη του Sleepy Hollow ξεκινάει μία σειρά δολοφονιών και ο Ichabod Cran πρέπει να συνεργαστεί με την υπαστυνόμο Abbie Mills (Nicole Beharie).

Η Abbie αρχίζει  την έρευνα για τον Καβαλάρη μετά την δολοφονία του σερίφη από αυτόν. Βρίσκει το αρχείο του σερίφη και μαθαίνει πως βρίσκονται πίσω από αυτό αρχαία τάγματα. Αν δεν σταματήσουν τον Ακέφαλο Καβαλάρη τότε σκοτεινές υπερφυσικές δυνάμεις θα απελευθερωθούν. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα όταν ο Καβαλάρης θα χρησιμοποιήσει σύγχρονο οπλισμό!

Η σειρά ξεκινάει ωραία με την αναδρομή στο παρελθόν και τις σκηνές μάχης. Η βροχερή και μουντή ατμόσφαιρα βοηθούν να μπεις στο κλίμα γρήγορα. Υπάρχει αρκετό μυστήριο σχετικά με ποιους επανέφεραν τον καβαλάρη αλλά δυστυχώς η σειρά δεν πείθει. Οι ερμηνείες είναι χλιαρές όσο και αν ο Crane προσπαθεί να το παίξει αστείος. Αποκορύφωμα αποτελεί όταν ο Καβαλάρης παρατάει το τσεκούρι του (η λεπίδα του οποίου έχει θερμοκρασία 260 βαθμούς C ) για μερικά shotguns!



Τα συστατικά της υπόθεσης είναι ξεκάθαρα:

  • ¨Παίρνουμε λίγο από την βίβλο και την αποκάλυψη 
  • τα ανακατεύουμε με θεωρίες συνωμοσίας και το τέλος του κόσμου
  • Προσθέτουμε και λίγο George Washington 

      Κομπλέ, κάναμε αμερικάνικη σειρά!

Κάπως έτσι εξηγείτε ότι παρακολούθησαν την πρεμιέρα 10,1 εκατ. τηλεθεατές

Ιδανικό soundtrack: Metallica-The Four Horsemen αν και το Sympathy For The Devil των Rolling Stones δεν ήταν άσχημο :P
Το αν θα δω τα υπόλοιπα 12 επεισόδια θα δείξει...

Προσωπική Αξιολόγηση: 2,5/5




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου