Σάββατο 31 Μαΐου 2014

The Lego Movie (2014) - Review / Κριτική


Μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της φετινής χρονιάς, τουλάχιστον για εμένα, ήταν το The Lego Movie (Η ταινία Lego). Αν και μεγάλωσα με Playmobil όταν είδα το πρώτο trailer με κέρδισε με την μία. Η μεγάλη δόση χιούμορ,η υπόθεση μιας υποσχόμενης περιπέτειας αλλά και τα πολλά guset stars (βλ. ήρωες τις παραπάνω εικόνας) είναι χαρακτηριστικά που θα σε κάνουν να πεις Everything Is Awesome!

Ο Έμετ, που είναι και ο βασικός μας ήρωας, είναι ένα ανθρωπάκι που δεν διαφέρει σε τίποτα από τους συμπολίτες του. Ζει την ίδια μέρα 30 φορές τον μήνα έχει το ίδιο γούστο με όλους και δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει τριανταφεύγα δολάρια για έναν καφέ αφού αυτό θεωρείτε cool και αποδεχτό. Όμως μία μέρα στο εργοτάξιο που δουλεύει βρίσκει το κομμάτι της "Αντίστασης" το  όπου μπορεί να σταματήσει τα σχέδια του Τυράννου που κυβερνά και επιδιώκει την καταστροφή των κόσμων ! Έτσι από την μία στιγμή στην άλλη γίνεται ο εκλεκτός και η τύχη όλων εξαρτάτε από τα χέρια του. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν έχει κάνει τίποτα στην ζωή του χωρίς να ακολουθήσει οδηγίες . Με την βοήθεια όμως των καινούριων αντιστασιακών φίλων του θα κάνει τα πάντα για να σώσει τους κόσμους.

Οι σκηνοθέτες Phil Lord και Chris Miller μετά τα επιτυχημένα projects τους "Βρέχει Κεφτέδες" και "21 Jump Street" επιστρέφουν με μία ακόμα κωμωδία επιβεβαιώνοντας πως ότι πιάνουν γίνεται χρυσάφι (250 εκατ. box office μόνο σε ΗΠΑ).

Το εκπληκτικό με αυτήν την ταινία είναι πως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να φαίνεται σαν stop-animation αλλά η αλήθεια είναι πως είναι γυρισμένη με CGI. Όλα στο σύμπαν των Lego είναι φτιαγμένα από τουβλάκια. Από το νερό μέχρι τις λέιζερ ακτίνες. Το μάτι σου δεν μπορεί να χορτάσει με την εφευρετικότητα των δημιουργών που σε κάθε σκηνή σε εντυπωσιάζουν με την απρόσμενες λεγκοκατασκευές τους.

Και όταν έχεις δημιουργήσει ένα τόσο ωραίο οπτικά περιβάλλον πρέπει να το γεμίσεις και με ιδιαίτερους χαρακτήρες. Πέρα από τους πρωταγωνιστή μας Εμετ έχουμε και μια τσαμπουκαλού κοπελιά (Elizabeth Banks), τον καγκουροπόζερο Μπάτμαν (Will Arnett) αλλά και τον μέγα σοφό Βιτρίβιους (Morgan Freeman). Ναι καλά ακούσατε. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού της ταινίας για να μην την δεις μεταγλωτισμένη είναι η φωνή του Μ.Freeman ο οποίος συμμετέχει και πρώτη φορά σε animation. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Τα cammeo διάσημων χαρακτήρων από το LOTR και από τους κόσμους της Marvel και της DC είναι ατελείωτα. Και φυσικά όπως σε κάθε lego videogame η ταινία τους διακωμωδεί απίστευτα.


Έχεις αμφιβολίες αν είναι πολύ παιδική; Η ταινία έχει σημεία που απευθύνετε σε ενήλικους αλλά και σημεία αποκλειστικά παιδιά (π.χ φινάλε). Αλλά όπως και το Toy Story ξυπνάει το παιδί μέσα σου οπότε είναι λίγο δύσκολο να μην την ευχαριστηθείς ειδικά με της τόσες αναφορές στην geek κουλτούρα των περασμένων δεκαετιών.

Έτσι συνοψίζοντας θα έλεγε κανείς πως το Lego movie απευθύνετε σε θεατές κάθε ηλικίες προσφέροντας άφθονο γέλιο, δράση, πολύ έξυπνα γραφικά αλλά και μεγάλες αλήθειες για την κοινωνία που ζούμε. Οπότε όσοι το απολαύστε ετοιμαστείτε για το sequel που είναι ήδη στα σκαριά.

Προσωπική Αξιολόγηση: 3.5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου