Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

John Wick (2014) - Review / Κριτική


Κακοποιά στοιχεία εισβάλουν στο σπίτι του John Wick, σκοτώνουν το σκύλο του και αυτός αποφασίζει να τους γαμήσει ότι έχουν και δεν έχουν. Ναι, αυτό είναι πάνω κάτω και το σενάριο της ταινίας των έμπειρων κασκαντέρ Chad Stahelski και David Leitch με πρωταγωνιστή τον αγέραστο Keanu Reeves. Σου φαίνεται κάπως; Δεν είναι αυτό που νομίζεις...

Πιο αναλυτικά. Ο Keanu Reeves υποδύεται τον John Wick έναν πρώην εκτελεστή της μαφία που έχει αποσυρθεί. Ζει μία ήρεμη ζωή με την γυναίκα του ώσπου την χάνει από μία ανίατη αρρώστια. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά κακοποιοί εισβάλουν στο σπίτι του και σκοτώνουν τον σκύλο του (sad keanu), το τελευταίο δώρο της γυναίκας του. Έτσι και ο John το μόνο που ζητάει είναι εκδίκηση!

"Έχω και mustang"

Στο σκηνοθετικό τους ντεμπούτο οι επί χρόνια στάνμεν  Chad Stahelski και David Leitch κάνουν πράξη όλα όσα έχουν μάθει. Ταινίες με ξύλο και ασταμάτητη δράση. Για την ακρίβεια τόση δράση είχαμε να δούμε από το The Raid.

Ενώ η ιστορία ξεκινάει με τα χίλια δυο χτυπήματα της ζωής  και λες "πολύ δράμα ρε παιδί μου" ξαφνικά γίνεται μία έκρηξη στην οθόνη και η δράση και το ξύλο είναι τόσο συναρπαστικά που δεν έχουν τελειωμό. Κυριολεκτικά. Η ταινία σε πιάνει από τον λαιμό και δεν σε αφήνει ούτε στιγμή.

η σκηνή στο night club απλά η καλύτερη

Το σενάριο του Derek Kolstad όσο και κλισέ να ακούγεται είναι πολύ καλό και έχει ένταση. Επιπλέον καταφέρνει να δημιουργήσει ένα νέο κινηματογραφικό σύμπαν με καλτ χαρακτήρες που θα ήθελες να μάθεις κι'άλλα γι'αυτούς παρά τους μικρούς και λιγομίλητους ρόλους του καθενός .

Το cast πέρα του Keanu Reeves περιλαμβάνει πολλούς γνωστούς αγαπημένους ηθοποιούς από τηλεοπτικές σειρές όπως The Wire, Deadwood, GoT, Oz και μπορείς να πεις πως ο καθένας είναι ιδανικός για τον ρόλο του. Οπότε έχουμε πολύ καλές επιλογές.

Όσο για την αισθητική της ταινίας θυμίζει αρκετά κόμικ. Κάτι τέτοιο μόνο αρνητικό δεν μπορεί να είναι για μία action movie.

Το John Wick αποδέχτηκε πως είναι μία ευχάριστη έκπληξη που δεν περιμέναμε. Σίγουρα δεν θα ξεχαστεί εύκολα γιατί είναι μία από τις καλύτερες action movies του '14. Τέλος το να ζητήσουμε ένα sequel - prequel ή spin off νομίζω είναι αυτονόητο!

To John Wick προβάλετε στους κινηματογράφους από τις 26/2. 
 Προσωπική Αξιολόγηση: 3/5

 

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου