Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Machete Kills (2013) - Review / Κριτική


Machete: Η Επιστροφή. Το είχαμε πάρει πρέφα από το trailer τι θα παιζόταν αλλά έπρεπε να το δούμε για να πιστέψουμε. Το πολυαναμενόμενο σίκουελ του Robert Rodriguez είναι γεγονός συνοδευόμενο από ένα κάρο μεγάλα ονόματα και μπόλικη καλτ αισθητική.Το story είναι απλό.Ο Πρόεδρος τον ΗΠΑ αναθέτει στον Machete μια αποστολή που μόνο αυτός μπορεί να βγάλει εις πέρας. Έτσι ο Danny Trejo ακονίζει το μασέτι του και ο χαμός ξεκινάει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.Από την εισαγωγή της ταινίας βλέπουμε ως "Coming Attraction" ένα trailer που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι το τρίτο μέρος της ιστορίας του Machete. Έχει τον τίτλο Machete Kills Again... In Space και όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα έχουν πάρει μία πιο διαστημική τροπή. Έτσι από τα πρώτα λεπτά έχεις (γ)καυλώσει ακόμα πιο πολύ και περιμένεις με ανυπομονησία να ξεκινήσει η δράση. And the show begins...

Η γεμιστήρες δεν τελειώνουν ποτέ και όσο αίμα και να κυλίσει δεν είναι ποτέ αρκετό.Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την πλοκή. Ο Danny Trejo συντετριμμένος από τον χαμό της συνεργάτιδας του (Jessica Alba) δέχεται πρόταση από τον πρόεδρο Rathcock (Charlie Sheen) που δεν μπορεί να αρνηθεί. Έτσι ξεκινάει την αποστολή του για να εντοπίσει τον μεξικανό εξτρεμιστή Marcos Mendez που θέλει να ανατινάξει τον Λευκό Οίκο.Φυσικά πίσω από αυτήν την ενέργεια κρύβετε ένας διεφθαρμένος επιχειρηματίας ο Luther Voz (Mel Gibson).


Όπως ήταν αναμενόμενο η εξέλιξη της πλοκής γίνετε με αυξημένους ρυθμούς συνοδευόμενη πάντα με αρκετή δράση και μαθήματα ξύλου από τον Machete Cortez.Ο κύριος χαρακτήρας μας αν και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο είναι αρκετά λιγομίλητος. Προτιμάει να μιλάει με πράξεις αλλά όταν το κάνει πετάει ατακάρες του στυλ Machete don't tweet.

Όπως σε κάθε b-movie έτσι και εδώ το ωραίο φύλο κρίνετε απαραίτητο.Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε παρέλαση από αρκετές καλλονές που κάνουν την εμφάνιση τους και μόνο απαρατήρητες δεν περνάνε. Sofía Vergara, Amber Heard, Michelle Rodriguez τι να λέμε τώρα; 


Το cast μεγατόνων όμως δεν σταματάει εκεί. Walton Goggins, Cuba Gooding, Lady Gaga και Antonio Banderas είναι μόνο μερικοί από τους stars που κάνουν παρέλαση. Ο ρόλος του Charlie Sheen όμως είναι ο καλύτερος επειδή όπως λέει και ίδιος I'm the president of the United fucking States!

 To Machete ξεκίνησε σαν fake trailer στο project Grindhouse των Tarantino και Rodriguez και κατέληξε να γίνει ταινία το 2010.Ο Robert Rodriguez για άλλη μια φορά καταθέτει φόρο τιμής στο αγαπημένο του είδος κάνοντας μια φτηνή ταινία αλλά με μεγάλο bugdet.Oι αναφορές του είναι ατελείωτες αλλά όχι και η έμπνευση του.Μετά από 40 λεπτά η ταινία κάνει κοιλιά.Ίσως φταίει το γεγονός πως μια πρωτότυπη ιδέα αλλά και πρωτοποριακή επαναλαμβάνετε ξανά.


Θα ήθελα πολύ να είναι σαν την πρώτη αλλά δυστυχώς δεν στάθηκε αντάξια των προσδοκιών μου.Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω πως λάτρεψα την πρώτη ταινία και θυμάμαι την είχα βαθμολογήσει με ένα ωραίο 4/5.Παρόλα αυτά η κεντρική ιδέα είναι ίδια.Πολύ δράση και απίστευτο χιούμορ συνεχίζουν να σε καθηλώνουν.Αυστηρά για λάτρεις του είδους, οι υπόλοιποι μακριά. 

Προσωπική Αξιολόγηση: 3/5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου