Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

22 Jump Street (2014) - Review / Κριτική


Ο Jonah Hill και ο Channing Tatum επιστρέφουν ύστερα από δύο χρόνια ξανά στον τόπο του εγκλήματος για την συνέχεια της πετυχημένης κωμωδίας 21 Jump Street. Μαζί τους και οι σκηνοθέτες Phil Lord και Christopher Miller του The Lego Movie που είδαμε νωρίτερα μέσα στην χρονιά. Αν τα προσθέσεις όλα μαζί ένα είναι σίγουρο: Θα γελάσεις με την ψυχή σου!

Μετά την επιτυχία τους στο πρόγραμμα της 21 Jump Street ο Schmidt (Jonah Hill) και ο Jenko (Channing Tatum) επιστρέφουν στους δρόμους για την σύλληψη μεγάλου έμπορου ναρκωτικών. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά όμως αναγκάζονται να επιστρέψουν πίσω σε κάτι πιο γνώριμο. Έτσι υπό την διοίκηση του Captain Dickson (Ice Cube) έχουν ως καινούρια αποστολή να βρουν ποιος κάνει την διανομή ενός καινούριο ναρκωτικού στο Κολέγιο . Μεταμφιέζονται φοιτητές και οι δράση ξεκινά.

To σκηνοθετικό δίδυμο Lord και Miller επιστρέφει για την δεύτερη live action ταινία τους έχοντας καθιερωθεί στο χώρο του animation με τα "Βρέχει κεφτέδες" και "The Lego Movie". Γνωστοί πλέον για τον χιούμορ τους και τις αναφορές τους στην ποπ κουλτούρα ακολουθούν για άλλη μια φορά την γνωστή συνταγή και σπάνε τα ταμεία του box office.


Στο sequel του 21 Jump Street χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια δομή με την πρώτη ταινία. Το μόνο που αλλάζει είναι το σκηνικό που διαδραματίζετε σε πανεπιστήμιο γιατί ο Hill και Tatum μεγάλωσαν και δεν πείθουν για μαθητές (όχι ότι πριν έπειθαν).

Όμως όσο περίεργο και αν ακούγετε αυτό αποτελεί και θετικό κομμάτι της ταινίας γιατί αυτά τα σημεία είναι καλοδουλεμένα με έξυπνες ατάκες και συνηθισμένες αλλά ευχάριστες σκηνές που μόνο γέλιο μπορούν να προσφέρουν.

Επιπλέον οι πρωταγωνιστές φαίνεται να έχουν χημεία μεταξύ τους, κάτι που βγαίνει στην οθόνη και αποδίδει καλά για buddy cop movie. Άσε που ο Ice Cube δίνει ρέστα για άλλη μια φορά στο ρόλο του αυστηρού αρχηγού και είναι ο πιο αστείος χαρακτήρας της ταινίας,


Από την άλλη επειδή το concept της ταινία βασίζεται στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του '80 οι συντελεστές θέλησαν να βάλουν κάποια συστατικά εκείνης της εποχής κάνοντας την να θυμίζει Lethal Weapon. Αυτό όμως μόνο αρνητικά λειτούργησε αν σκεφτούμε τις πρώτες σκηνές γιατί ήταν αρκετά γελοίες. Ότι αστυνομικό κλισέ μπορούσες να φανταστείς υπήρχε σε αυτές.

Ευτυχώς όμως η υπόλοιπη ταινία έσωσε την κατάσταση  και το αποτέλεσμα ήταν άκρως διασκεδαστικό. Μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο το 1ο, κυρίως επειδή επαναλαμβάνετε η ιστορία αλλά παρμένη μία πολύ καλή κωμωδία για να δεις με την παρέα σου.

Υ.Γ: Το 23 Jump Street έρχεται...
Προσωπική Αξιολόγηση: 3/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου