Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

The Purge (2013) - Review / Κριτική


Τι θα γινόταν αν για 12 ώρες έχεις το ελεύθερο από το κράτος να διαπράξεις ότι έγκλημα θες; Στα δικά μας δεδομένα ας μην το συζητήσουμε καλύτερα αλλά κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό του ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης James DeMonaco για την νέα του ταινία The Purge.Στο λεγόμενο θριλεράκι ο Ethan Hawke προσπαθεί να προστατέψει την οικογένεια του από μία ομάδα δολοφόνων που προσπαθούν να "καθαρίσουν" την κοινωνία κατά το φαινόμενο του εξαγνισμού .


Σε μια φουτουριστική κοινωνία του 2020 οι νέοι "πατέρες" τις Αμερικής δίνουν για 12 ώρες  την ελευθερία  στους πολίτες να σκοτώσουν όποιον θέλουν και γενικά να κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να τους αγγίξει το μακρύ χέρι του νόμου.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να απελευθερώνετε από τα πάθη του και να υπάρχει τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου σχεδόν μηδενική ανεργία και εγκληματικότητα. Έτσι λοιπόν και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας Ethan Hawke μαζί με την γυναίκα του Lena Headey (300,Game of Thrones) και τα παιδιά τους αποφασίζουν να μην συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο και κλειδαμπαρώνονται στο σπίτι τους με ένα σύστημα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας που έχει σχεδιάσει ο ίδιος.Τι γίνεται όμως όταν κάποιος άγνωστος και no1 στόχος μια ομάδας νεαρών  βρίσκει καταφύγιο σπίτι τους ;


Μετά από ένα εντυπωσιακό trailer που έβλεπα ξανά και ξανά έφτασε η στιγμή για να δω επιτέλους το πολυαναμενόμενο εργάκι. Ναι εργάκι και ναι θριλεράκι γιατί έτσι αποδείχτηκε. Αν και με αρκετά πρωτότυπη ιδέα η ταινία δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες της.Οι πολλές τρύπες στο σενάριο είναι και το μεγάλο μείον της.Τα πολλά κλισέ κάνουν την ταινία προβλέψιμη και το κλειστοφοβικό κλίμα που επικρατεί δεν πείθει.

Από την άλλη ο  Ethan Hawke μετά το εκπληκτικό Sinister προσπαθεί να σηκώσει  άλλο ένα θρίλερ στους ώμους του αυτήν την φορά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Όσο αφορά το υπόλοιπο cast  αδιάφορο με εξαίρεση την ερμηνεία του τρελοψυχάκια σαν άλλος Alex (Clockwork Orange) Rhys Wakefield.                                                                                                                                     Παρόλα αυτά αν και μια low budget παραγωγή (μόνο 3εκατ.) κατάφερε να ταράξει τα ταμία συγκεντρώνοντας συνολικά 85εκατ. και να εξασφαλίσει ένα sequel που είναι άγνωστο για το πότε θα κυκλοφορήσει. Τέλος όπως πάντα πέρασε από όλο τον κόσμο εκτός από Ελλάδα και τελικά κυκλοφόρησε  πρόσφατα σε DVD. Προτείνετε για φαν του είδους που θέλουν να σπάσουν πλάκα με καλή παρέα.


Προσωπική Αξιολόγηση: 2/5


 Δείτε επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου